دسته بندی

آشنایی با انواع سختی گیر پکیج: وظایف سختی گیر پکیج چیست؟

مطالب مفید

سختی گیر پکیج چیست

سختی گیر پکیج چیست؟ آب به دلیل وجود رسوباتی مثل نمک‌های معدنی(منیزیم و کلسیم) و هم‌چنین یون‌های متعدد دارای سختی می‌باشد. این رسوبات و املاح داخل آب به چشم دیده نمی‌شوند و فقط در زمان جوشاندن آن خود را نشان می‌دهند. در لوله‌های پکیج‌ها هم رسوبات آب می‌تواند باعث دردسر شود این رسوبات و املاح در لوله‌ها رسوب می‌کنند در نتیجه باعث سوراخ شدن، پوسیدگی لوله‌ها می‌شود.

برای جدا کردن انواع این رسوبات به سختی گیر نیاز داریم. وظیفه‌ی سختی گیرهای پکیج حذف یون‌های کلسیم و منیزیم موجود در آب است. این سختی گیرها مواد معدنی موجود در آب را جدا کرده و در نتیجه آن‌ها را حذف می‌کنند. انواع مختلف سختی گیرهای پکیج وجود دارد که در ادامه به معرفی آن‌ها می‌پردازیم:

انواع سختی گیر پکیج

انواع متعددی از سختی گیر یا رسوب‌گیر برای پکیج‌ها وجود دارد که برای بهبود عملکرد سیستم گرمایشی و پکیج‌ها در ساختمان‌ها استفاده می‌شود. انواع این سختی گیرها عبارت‌اند از:

  • رسوب‌گیر شیمیایی یا سختی گیر پلی فسفات
  • رسوب‌گیر مغناطیسی یا سختی گیر مگنتی
  • رسوب‌گیر الکترونیکی یا میدان الکترومغناطیسی متغیر

رسوب‌گیر شیمیایی یا سختی گیر پلی فسفات

رسوب‌گیر شیمیایی که به آن سختی گیر پلی فسفات نیز می‌گویند دارای یک دستگاه با مخزن کارتریج یا فیلتر شیمیایی است. این دستگاه سختی گیر به وسیله‌ی یک سری از واکنش‌های شیمیایی کلسیم و منیزیم و یون‌ها را که باعث سختی آب می‌شوند را حل کرده و پکیج را از هرگونه رسوبات پاکسازی می‌نمایند. سختی گیرهای شیمیایی به طور معمول به مدت ۶ الی ۸ ماه مورد استفاده قرار می‌گیرند که بعد از گذشت این زمان باید فیلتر تعویض شود.

رسوب‌گیر مغناطیسی یا سختی گیر مگنتی

سختی گیر مغناطیسی که محبوب‌ترین نوع رسوب‌گیر پکیج می‌باشد دارای یک قطعه‌ی فلزی بوده که با استفاده از یک مگنت کار می‌کند. این دستگاه با عملکرد خود از تجمع رسوبات در مسیر حرکت آب جلوگیری کرده و در ساختار مولکولی آب یعنی در یون‌های کلسیم و منیزیم تغییراتی ایجاد می‌نماید. در نتیجه باعث سبک شدن آب می‌گردد. زمانی که آب این سیستم گرم نمی‌شود به این دلیل می‌تواند باشد که قطعات پکیج رسوب گرفته است. سختی گیر مغناطیسی از رسوب با عملکرد خود و جلوگیری از رسوب‌گذاری از جمع شدن رسوبات و در نتیجه ته نشین شدن آن‌ها جلوگیری می‌نماید.

رسوب‌گیر پکیج الکترونیکی یا میدان الکترومغناطیسی متغیر

رسوب‌گیر الکترونیکی پکیج‌ها یک دستگاهی است که با امواج الکترومغناطیسی خود یون‌های معلق در آب را حل می‌کنند. این دستگاه به سایر قطعات پکیج اجازه نمی‌دهد تا رسوب‌هایی که در آب تشکیل شده‌اند به آن‌ها بچسبند. رسوب‌گیر مغناطیسی با استفاده از این ساختار، از تجمع رسوبات و املاح در قطعات مختلف دستگاه جلوگیری می‌نماید.

انواع سختی گیر پکیج

دلیل محبوبیت سختی گیر مغناطیسی

در میان انواع سختی گیرها یا رسوب گیرهای پکیج که در بالا به آن‌ها اشاره شد سختی گیر مغناطیسی دارای محبوبیت بالاتری می‌باشد؛ زیرا این سختی گیر با عملکرد ساده‌ی خود میزان حلالیت آب را افزایش داده و باعث می‌شود همه‌ی رسوبات و املاحی که در داخل لوله‌های پکیج جمع شده است از بین روند. از دلیل محبوبیت دیگر این سختی گیر این است که سختی گیر  پکیج مغناطیسی خیلی دیر خراب می‌شود به همین دلیل سختی گیر مغناطیسی دارای طرفداران زیادی می‌باشد.

مزایای استفاده از سختی گیر پکیج

در صورت عدم استفاده از سختی گیر پکیج، رسوباتی مانند کربنات کلسیم که در مسیر جریان آب هستند افزایش یافته و باعث مسدود شدن مسیر آب می‌شوند. در نتیجه فشار آب کاهش پیدا می‌کند. این موضوع باعث می‌شود عمر دستگاه و قطعات آن کاهش پیدا نماید؛ بنابراین استفاده از سختی گیر پکیج دارای مزایایی می‌باشد که در زیر به بررسی آن‌ها می‌پردازیم:

افزایش طول عمر مبدل پکیج

رسوباتی که در داخل آب وجود دارد می‌تواند باعث سوراخ شدن و در نتیجه خرابی مبدل پکیج شود و عملکرد آن را دچار اختلال کند. با استفاده از سختی گیر یا رسوب زدا می‌توانید از ایجاد این مشکل جلوگیری نمایید. چون استفاده از سختی گیر باعث می‌شود که رسوبات وارد مبدل پکیج نشود و پکیج شما عمر طولانی‌تری داشته باشد.

افزایش فشار آب گرم

استفاده از رسوب‌گیر یا سختی گیر پکیج می‌تواند رسوبات آب را جذب کرده در نتیجه از جمع شدن رسوبات در داخل مبدل جلوگیری می‌نماید. این کار باعث می‌شود فشار آب گرم و فرآیند گرم شدن آب شما افزایش یافته و آب سبک تری داشته باشید.

کاهش در هزینه‌های تعمیر پکیج

به جای اینکه مبلغ زیادی برای تعمیر قطعات پکیج خود بپردازید بهتر است آن هزینه را صرف خرید سختی گیر پکیج یا رسوب‌گیر کنید. با انجام این کار دیگر نیازی نیست برای نگهداری و سرویس کردن دوره‌ای پکیج خود مبلغ زیادی پرداخت کنید و این موضوع می‌تواند به نفع شما باشد.

کاهش خرابی پکیج و ترکیدگی در لوله‌های آب

وجود رسوبات در آب در طول زمان بر روی لوله‌ها و فلزات تاثیر منفی می‌تواند داشته باشد. یکی از مهم‌ترین عوامل در خرابی و ترکیدگی لوله‌های پکیج در اثر جمع شدن و افزایش رسوبات سخت حاصل از آب می‌باشد. در صورت پوسیدگی و یا ترکیدن لوله‌ها شما باید برای تعمیر و یا تعویض آن‌ها هزینه‌ی زیادی را متقبل شوید. پس بهتر است به‌جای هزینه‌های زیاد از سختی گیر پکیج استفاده نمایید تا لوله‌ها دچار مشکل ترکیدگی و پوسیدگی نشوند و طول عمر زیادی داشته باشند.

در صورت عدم استفاده از سختی گیر چه آسیب‌هایی به پکیج وارد می‌شود؟

سختی گیر پکیج املاح و رسوبات موجود در آب را جذب کرده در نتیجه آب سبک‌تر شده و از وارد شدن آب سنگین به داخل مبدل پکیج جلوگیری می‌نماید. در نتیجه آهک، املاح و انواع جلبک‌هایی که در داخل آب‌های شهری وجود دارد نمی‌توانند وارد مخزن اصلی پکیج شوند و طول عمر دستگاه افزایش می‌یابد؛ اما عدم استفاده از سختی گیر می‌تواند مشکلات زیر را به بار آورد:

  • جرم گرفتن مبدل پکیج
  • پوسیده شدن و سوراخ شدن لوله‌های آب
  • کاهش فشار و درنتیجه کاهش گرمای آب
  • نشتی آب از پکیج
  • خراب شدن واشرهای پکیج
  • افزایش صدای پکیج در هنگام کار کردن
  • افزایش مصرف انرژی پکیج

نتیجه‌گیری درباره سختی گیر پکیج

با توجه به مطالب بالا دریافتیم که مراقبت و نگهداری از پکیج‌ها بسیار مهم می‌باشد. با استفاده از انواع سختی گیر و یا رسوب‌گیر می‌توانید طول عمر پکیج خود را افزایش دهید و در هزینه‌های خود صرفه‌جویی نمایید. استفاده از سختی گیر آب کمک می‌کند تا رسوباتی که در مسیر آب وجود دارد تجمع نکنند و سختی آب گرفته شود. در نتیجه فرآیند گرم کردن آب به سرعت انجام شده و آب گرم بدون رسوب و سختی در اختیار شما قرار می‌گیرد. جهت خرید پکیج می توانید سری به فروشگاه برادان محمدی بزنید.

برخی سوالات رایج

قیمت انواع سختی گیر پکیج با توجه به چه عواملی تعیین می‌شود؟

عوامل مختلفی مانند جنس سختی گیر و ضخامت بدنه، جنس رزین رسوب‌گیر در مدل شیمیایی، نوسانات ارزی، اتوماتیک یا نیمه اتوماتیک بودن دستگاه و نوع برند دستگاه رسوب‌گیر بر روی قیمت سختی گیر پکیج‌ها تاثیر گذار هستند.

رسوب‌گیر مغناطیسی و الکتریکی پکیج چه تفاوتی با هم دارند؟

به طور کلی نوع عملکرد سختی گیر الکتریکی و مغناطیسی مشابه هم می‌باشد. تفاوت آن‌ها این است که سختی گیر مغناطیسی دارای مگنت یا آهنربا بوده و انرژی لازم را برای خود تامین می‌نماید. ولی سختی گیر الکتریکی انرژی مورد نیاز خود را از نیروی برق می‌گیرند؛ و هم چنین میزان تاثیرگذاری رسوب‌گیر مغناطیسی نسبت به رسوب‌گیر الکتریکی کمتر می‌باشد.

مزایا و معایب فیلتر پلی فسفات چیست؟

مزایای آن شامل روش کم هزینه و ارزان قیمت و جلوگیری از رسوب املاح با راندمان بالا و معایب آن نیز شامل نیاز به شارژ و نگهداری مداوم از این دستگاه و تناسب نداشتن تزریق ماده پلی فسفات با سرعت حرکت آب می شود.

فیلتر سختی گیر آب چیست؟

فیلتر سختی گیر آب یکی از ابزار پرکاربرد است که برای تصفیه‌ی آب استفاده می‌شود. سختی گیر با حذف یون‌ها سختی آب را گرفته و آب را سبک می‌کند.

دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جستجو در مقالات