دسته بندی

هواگیری رادیاتور پکیج به چه صورتی انجام می شود؟

مطالب مفید

هواگیری رادیاتور پکیج

هواگیری رادیاتور پکیج یکی از مهمترین کارهایی است که باید با آغاز فصل سرما و در حین سرویس و تعمیر شوفاژ انجام شود. هدف از این کار، خالی کردن هوای جمع شده در داخل لوله‌ها است تا گرمایش خانه به خوبی انجام شود. دلیل هواگرفتن رادیاتورها انجام واکنش شیمیایی است که در آنها رخ می‌دهد. این واکنش در پکیج شوفاژ دیواری از جنس مس و رادیاتورهای چدنی یا آلومینیومی صورت می‌گیرد و منجر به تولید گاز متان می‌شود که باعث هواگیری رادیاتورها می‌گردد.

هواگیری باید در زمان نصب پکیج و راه‌اندازی اولیه صورت گیرد تا دستگاه گرمایشی خانه به‌درستی کار کند. همچنین پس از مدتی استفاده از شوفاژ و رادیاتور، اگر یکی یا چند رادیاتور به‌درستی گرم نشود، نیاز به هواگیری رادیاتور یا شوفاژ خواهد بود.

در این مقاله، نحوه صحیح هواگیری شوفاژ و هواگیری رادیاتورهای پکیج را بررسی می‌کنیم. این فرایند هرچند ساده به نظر می‌رسد، اما نیازمند دانش و رعایت اصول خاصی است تا بتوان آن را به درستی انجام داد. در ادامه، مراحل گام به گام و دقیق این کار را برای شما توضیح خواهیم داد.

هواگیری رادیاتورهای پکیج

هواگیری رادیاتور پکیج و شوفاژ گام ‌به گام

  1. بررسی پکیج
  2. خرید پیچ مخصوص هواگیری پکیج
  3. خاموش کردن سیستم گرمایشی
  4. باز کردن شیر خروجی پکیج
  5. جلوگیری از ریختن آب به محیط اطراف
  6. ادامه دادن گام قبلی تا رسیدن به گام فواره زدن آب
  7. انجام هواگیری رادیاتورپکیج برای بقیه‌ی پکیج های ساختمان
  8. تنظیم کردن سطح فشار پکیج یا موتورخانه داخلی

نحوه صحیح هواگیری رادیاتور در خانه

مسئله حبس هوا در رادیاتورهای سیستم گرمایشی ساختمان و نحوه هواگیری آن یکی از شایع‌ترین مشکلات در این حوزه است که به راحتی قابل حل می‌باشد. گاهی اوقات هنگام روشن کردن سیستم گرمایشی، برخی از رادیاتورها گرم نمی‌شوند یا تنها نیمی از آن‌ها گرم است. این مسئله ناشی از حبس هوا در داخل رادیاتورها است. در صورتی که رادیاتورها به اندازه کافی گرم نمی‌شوند، بخشی از آن‌ها گرم است یا صدای آب از داخل رادیاتورها شنیده می‌شود، علت آن حبس هوا در داخل رادیاتورها است که نیاز به هواگیری دارد. در اینجا روش صحیح هواگیری رادیاتورها برای بهبود عملکرد سیستم گرمایشی ساختمان شما بررسی شده است.

بررسی رادیاتور یا شوفاژ خانه است.| اولین گام هواگیری رادیاتور پکیج

اولین قدم برای هواگیری رادیاتور پکیج، بررسی دقیق رادیاتور یا شوفاژ خانه است. باید دید آیا هر قسمت از رادیاتور به طور یکنواخت گرم می‌شود یا خیر. بررسی شود که عیب آن از هواگیری است یا مشکل از قسمت های دیگر پکیج است.

هواگیری رادیاتور پکیج در خانه

خاموش بودن پکیج مرکزی | دومین گام هواگیری رادیاتور پکیج

قبل از شروع هواگیری رادیاتور، اولین قدم این است که مطمئن شوید گرمایش مرکزی خاموش است و رادیاتورها کاملاً سرد شده‌اند. این بسیار مهم است، زیرا در غیر این صورت، در هنگام هواگیری رادیاتور، در معرض خطر پاشیدن آب داغ قرار خواهید گرفت.

بعد از اطمینان از خاموش بودن سیستم گرمایشی، باید بدانید چگونه دیگ فشار را مجدداً تحت فشار قرار دهید. در این مرحله، مراجعه به دفترچه راهنما می‌تواند بسیار کمک‌کننده باشد. همچنین شناسایی گیج فشار روی رادیاتور نیز امری ضروری است، زیرا شما باید در طول فرآیند هواگیری به این موضوع توجه داشته باشید.

از محیط اطراف مانند دیوار و کف محافظت شود. | سومین گام هواگیری رادیاتور پکیج

برای جلوگیری از پاشیده شدن آب، قرار دادن یک حوله بین رادیاتور و دیوار بسیار مهم است. این کار مانع پاشیده شدن آب به اطراف می‌شود. همچنین قرار دادن یک حوله درست زیر شیر هواگیری نیز ضروری است. این حوله آب چکه کننده را جمع آوری می‌کند و از لکه شدن کف اتاق جلوگیری می‌کند.

علاوه بر این، قرار دادن یک کاسه روی زمین زیر شیر هواگیری می‌تواند مفید باشد. این کاسه آب اضافی را جمع می‌کند و مانع چکه کردن آن روی کف اتاق می‌شود. این اقدامات ساده اما مؤثر می‌توانند از پاشیده شدن و چکه کردن آب جلوگیری کرده و فرآیند هواگیری را امن و تمیز نگه دارند.

هواگیری رادیاتور پکیج صنعتی

شیر تخلیه را پیدا کنید. | چهارمین گام هواگیری رادیاتور پکیج

شیر تخلیه رادیاتور پکیج معمولاً به رنگ نقره ای یا برنز است. گاهی اوقات شیر تخلیه ممکن است در نزدیکی پکیج اما جدا از آن نصب شده باشد، پس به اطراف پکیج نگاه کنید. اگر همچنان شیر تخلیه را پیدا نکردید، به دفترچه راهنمای پکیج خود مراجعه کنید، زیرا موقعیت شیر تخلیه معمولاً در آنجا مشخص شده است.

باز کردن شیر ورودی و خروجی | پنجمین گام هواگیری رادیاتور پکیج

  1. ابتدا شیرهای ورود و خروج رادیاتور را باز کنید. این کار به جریان آزاد هوا در سیستم کمک می‌کند.
  2. سپس پیچ مخصوص هواگیری را که معمولاً در قسمت بالایی شیر خروجی رادیاتور قرار دارد، پیدا کنید. این پیچ معمولاً مربع شکل است.
  3. یک آچار فرانسه یا پیچ گوشتی را روی این پیچ قرار دهید و آن را خلاف جهت عقربه های ساعت بچرخانید تا باز شود.
  4. با باز شدن این پیچ، صدای خارج شدن هوا از داخل رادیاتور را خواهید شنید. این نشان می‌دهد که هواگیری در حال انجام است.
  5. زمانی که صدای خارج شدن هوا قطع شد و آب پر کردن جای هوا را گرفت، پیچ هواگیری را دوباره در جهت عقربه های ساعت ببندید تا شیر محکم بسته شود.

این فرایند به طور موثر هوای داخل رادیاتور را خارج کرده و باعث بهبود گرمایش در سیستم شوفاژ می‌شود. اگر نیاز به توضیح بیشتری دارید، حتما بپرسید.

مراقبت از فشار دیگ بخار | ششمین گام هواگیری رادیاتور پکیج

در هنگام هواگیری رادیاتور، به ویژه هنگامی که چندین رادیاتور را در یک خانه هواگیری می کنید و زمانی که دیگ بخار کمی قدیمی است، باید مراقب فشار سنج دیگ بخار خود باشید. اگر فشار در محدوده قرمز قرار گیرد، می توانید به دیگ خود آسیب وارد کنید. اگر سطح گیج از محدوده ایده‌آل خارج شد، دیگ را با استفاده از سیستم شیر شارژ کنید. این کار نسبتاً ساده است، زیرا فقط باید شیر را روی حلقه پرکننده بچرخانید تا فشار به محدوده سبز بازگردد. به راهنمای کاربری دیگ بخار خانه خود مراجعه کنید. احتمالاً فقط یک بار لازم است این کار را انجام دهید.

روشن کردن پکیج | هفتمین گام هواگیری رادیاتور پکیج

پس از تخلیه رادیاتورها، سیستم گرمایش را روشن کرده و بررسی کنید که آنها به درستی گرم می شوند. اگر مشکلی بود، می توان به شستشوی داخلی رادیاتور و بررسی بستن شیرهای تخلیه پرداخت.

به چه دلیل باید رادیاتور پکیج را هواگیری کنیم؟

  • جلوگیری از سرد شدن قسمتی از رادیاتورها: اگر هوا در سیستم وجود داشته باشد، ممکن است برخی رادیاتورها سرد بمانند، حتی هنگامی که پکیج روشن است.برطرف کردن مشکل جریان آب گرم: اگر فشار آب کم باشد یا آب گرم جریان نداشته باشد، احتمالاً نیاز به تخلیه هوای داخل سیستم دارید.
  • افزایش عمر مفید سیستم: هواگیری منظم، طول عمر پکیج و رادیاتورها را افزایش می‌دهد.
  • جبران اختلاف ارتفاع: در آپارتمان‌ها، اختلاف ارتفاع بین طبقات می‌تواند موجب کاهش فشار و نیاز به هواگیری شود.
  • جبران افت فشار: اگر فشار پکیج کاهش یابد، دستگاه برای محافظت خود به صورت خودکار خاموش می‌شود و نیاز به هواگیری دارد.

بهترین زمان برای هواگیری رادیاتور پکیج

  1. پس از روشن کردن پکیج، صدای غیرمعمول از شوفاژ یا شیرآلات شنیده می‌شود یا صدای شرشر آب به گوش می‌رسد.
  2. دمای رادیاتور در نقاط مختلف یکنواخت نیست و قسمت بالایی سردتر از پایین است.
  3. بخشی یا تمام رادیاتور دچار نشتی است. در این صورت ابتدا باید اتصالات را بررسی و مشکل نشتی را رفع کرد، سپس اقدام به هواگیری کرد.

هواگیری رادیاتور با چه وسایلی انجام می شود؟

برای هواگیری رادیاتورها، شما به چند لوازم اساسی نیاز دارید: ۱) آچار هواگیری برای باز کردن شیر تخلیه هوا، که معمولاً مدل های قدیمی رادیاتور دارند، اما مدل های جدید با پیچگوشتی قابل باز کردن هستند. ۲) دستمال پارچه ای آبگیر برای جذب آب سرریز شده. ۳) یک ظرف آب برای قرار دادن زیر رادیاتور، که بتواند آب خارج شده را جمع کند. با استفاده از این لوازم ساده، می توان به راحتی عمل هواگیری رادیاتورها را انجام داد.

نکاتی که باید در هواگیری رادیاتور پکیج دقت کرد!

هواگیری رادیاتورها پیش از تنظیم فشار پکیج امری ضروری است. توصیه می‌شود شروع هواگیری از نزدیک‌ترین رادیاتور به پکیج انجام شود، زیرا جریان سریع آب گرم در این رادیاتور باعث هواگیری آسان‌تر می‌شود. هواگیری ابتدا با صدای بیشتری همراه است، اما پس از مدت، صدا کاهش و فشار آب خروجی یکنواخت می‌گردد. هواگیری در همه رادیاتورها باید انجام شود و قبل از نصب رادیاتور، ایجاد شیب مناسب برای آسان‌تر هواگیری توصیه می‌گردد. پس از هواگیری رادیاتورها، نوبت به تنظیم فشار پکیج می‌رسد.

نکات کلیدی هواگیری رادیاتور پکیج

  • پکیج را خاموش کنید و چند دقیقه صبر کنید
    • از هر رادیاتور پیچ هواگیری را باز کرده و هوای داخل آن را تخلیه کنید
    • فشار سیستم را توسط شیرپرکن به ۱ تا ۱٫۵ بار تنظیم کنید
    • پکیج را مجددا روشن کنید

بعد از هواگیری رادیاتور چه کار هایی باید انجام داد؟

پس از هواگیری رادیاتورها، نوبت به تنظیم فشار پکیج می‌رسد. هواگیری باعث افت فشار آب در سیستم گرمایشی می‌شود. بنابراین، باید با باز کردن شیر آبی رنگ زیر پکیج دیواری، فشار را دوباره به محدوده استاندارد ۱.۵ تا ۲ بار تنظیم کرد. این کار باید با دقت و آرامش انجام شود تا فشار به درستی تنظیم گردد. تنظیم صحیح فشار پکیج پس از هواگیری، برای حصول اطمینان از عملکرد مناسب سیستم گرمایشی بسیار ضروری است.

مشکلات احتمالی از عدم هواگیری رادیاتور پکیج

  1. عدم هواگیری به موقع رادیاتورها:
  2. افزایش فشار در سیستم و احتمال ترکیدگی لوله‌ها و اتصالات
  3. کاهش انتقال حرارت به داخل فضاها و عدم توزیع یکنواخت دما
  4. افزایش مصرف انرژی و هزینه‌های گرمایشی
  5. ایجاد صدا در لوله‌ها و اتصالات شوفاژ:
  6. گرفتگی و انسداد جریان آب در برخی بخش‌های سیستم
  7. کاهش عمر مفید لوله‌ها و اتصالات به علت تنش‌های ناشی از جریان آشفته
  8. نارسایی یا انسداد کامل سرعت جریان آب در پمپ سرکولاتور:
  9. عدم چرخش صحیح آب در مدار شوفاژ
  10. عدم انتقال حرارت مناسب به تمام بخش‌های سیستم
  11. افزایش احتمال یخ‌زدگی و آسیب به اجزای سیستم
  12. نارسایی تغییر دما بین لوله‌های خروجی و اتاق به دلیل عدم هواگیری شوفاژ:
  13. عدم توزیع یکنواخت دما در فضای داخلی
  14. افزایش مصرف سوخت برای رسیدن به دمای مطلوب
  15. کاهش راندمان و بازده گرمایشی سیستم
  16. خوردگی سیستم به علت واکنش بین اکسیژن و قطعات دارای فلز آهن:
  17. تشکیل رسوبات و گرفتگی در لوله‌ها و رادیاتورها
  18. کاهش عمر مفید اجزای سیستم
  19. افزایش هزینه‌های تعمیر و نگهداری

هواگیری رادیاتورهای پکیج قدیمی

هواگیری رادیاتورهای قدیمی با پیچ هواگیری زنگ زده و فرسوده باید با احتیاط زیادی انجام شود. ممکن است در صورت باز کردن پیچ، آب زنگ زده به بیرون ریخته و موجب آسیب به اموال گردد. در چنین مواردی بهتر است از کمک یک متخصص استفاده کرد. در صورتی که پیچ هواگیری سالم باشد، می‌توان به راحتی هواگیری را انجام داد. روش هواگیری در رادیاتورهای پانلی و پره‌ای یکسان است و تفاوت چندانی ندارد. اصل مهم، حذف هوای باقی مانده در سیستم است تا راندمان گرمایشی بهبود یابد.

هواگیری رادیاتور پکیج چگونه است؟

در مجموع، هواگیری پکیج شوفاژ، عملکرد مناسب سیستم گرمایشی را تضمین می‌کند و طول عمر آن را افزایش می‌دهد. این مقاله به نکات مهم هواگیری رادیاتور و روش هواگیری شوفاژ پرداخته است. هواگیری شوفاژ به صورت دوره‌ای ضروری است. هواگیری رادیاتور فرایند پیچیده‌ای نیست و می‌توان آن را خودتان انجام داد، اما برای بهبود آن استفاده از خدمات متخصص توصیه می‌شود. فروشگاه برادران محمدی در زمینه تجهیزات گرمایشی و سرمایشی پیشگام است. آنها با ارائه خدمات مشاوره و نصب تجهیزات گرمایشی و سرمایشی باکیفیت، مشتریان خود را همواره راضی نگه داشته‌اند.

سوالات مهم درباره هواگیری رادیاتور پکیج

برخی سوالات رایج

چه زمانی باید هواگیری رادیاتورها را انجام داد؟

بهتر است رادیاتورها را به صورت دوره‌ای هواگیری کنید. بهترین زمان برای انجام این کار، شروع فصل سرما و زمان روشن کردن سیستم گرمایشی است. در این مرحله، باید تمام رادیاتورها  را برای عملکرد بهتر هواگیری کنید.

چگونه می‌توان فهمید که هواگیری رادیاتورها به درستی انجام شده است؟

برای فهمیدن اینکه هواگیری رادیاتورها به درستی انجام شده است، باید دمای سراسری رادیاتورها یکنواخت باشد و هیچ صدای اضافی وجود نداشته باشد. همچنین باید تا زمان خروج کامل آب از رادیاتورها صبر کرد.

هواگیری رادیاتور پکیج  با کمک چه لوازمی انجام می شود؟

آچار هواگیری، ظرف جمع‌آوری آب، پارچه یا حوله برای هواگیری رادیاتور لازم است.

چه مشکلات احتمالی از عدم هواگیری رادیاتور پکیج به وجود می آید؟

ایجاد صدا در لوله‌ها و اتصالات پکیج، نارسایی یا انسداد کامل سرعت جریان آب در پمپ سرکولاتور، نارسایی تغییر دما بین لوله‌های خروجی و اتاق به دلیل عدم هواگیری رادیاتور پکیج، خوردگی سیستم به علت واکنش بین اکسیژن و قطعات دارای فلز آهن مشکلاتی هستند که در هواگیری نکردن پکیج اتفاق می افتد.

دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جستجو در مقالات